Tel.: +36 / 30 / 458 4120 | Email: info@jogatanfolyam.hu
A jógának számos jótékony hatása van. Többek között gátolja az öregedést, elősegíti a test egyensúlyát és rugalmasságát, bölcsebbé, mentálisan egészségessé tesz, fejleszti személyes és szociális értékrendünket. Javítja erőnlétünket, szexuális életünket és segít a súlycsökkentésben. A jógától igazán jól érezzük magunkat. A jóga relaxál, energizál, erősít. Gyógyító hatása annyira nagyszerű, hogy minden jógaóra után jobban érzi magát az ember, mint előtte. A jóga elősegíti életünk megértését, tágabb értelemben tekintünk a létre. Segít megérteni, hogy kik vagyunk, hogyan működik az élet, ki az Isten. Másként kezdünk tekinteni a dolgokra, kevésbé zűrzavarosan. Nagyobb lelki békét, jobb egészséget, egyre erősödő belső jólétet teremt. A jóga gyakorlásával a pozitív hatások egyre inkább megmutatkoznak. A jól-érzem-magam-érzés átjárja az embert. Ez az érzés annyira természetes és valódi, teljesenáthatja az egyént. Segít tisztázni a legmélyebb vágyakat, motivációkat, törekvéseket, ezáltal magabiztosságot, reményt, az élet értelmét adja. Mindannyian szeretjük, ha jól érezzük magunkat, vidámak, élénkek, de békések és nyugodtak vagyunk. Ezt mindenki így gondolja, de sajnos a legtöbbünk nem érzi magát olyan jól, mint lehetne. A jóga ereje azt a monumentális, életedet megváltoztató felfedezést célozza meg, hogy ki és mi is vagy valójában. Pontosan így működik a jóga, ezért érzed magad jól. A jóga segít abban, hogy megtapasztald az igazságot. Az igazság, amit felfedezel, nem más, mint a jóság. A jóga által megkapod az erőt ahhoz, hogy felgöngyölítsd az igazságot, ezáltal elkezdesz biztonságban, magabiztosan és belső békével élni. Ennyire nagyszerűek a jóga jótékony hatásai. A jóga megváltoztatja az életed.

Öregedéstgátló hatás:
Napjainkban nagyon kevés ember őrzi meg erejét és vitalitását 40-50 évesen. Az emberek többsége többnek néz ki, mint amennyi valójában.

Egyensúly:
Sokan szenvedünk az asszimetria, egyensúlyhiány okozta problémáktól. Ez szervezetünkben stresszt, feszülést idéz elő; időnként sérüléshez, fájdalomhoz vezet vagy kellemetlen közérzetet okoz.

Hajlékonyság
Mi jut eszünkbe, ha a jóga szót halljuk? Minden bizonnyal a nyújtás. Sokan azért fordulnak el a jógától, mert úgy gondolják, hogy a testük nem lég fitt, túl öreg vagy túl merev hozzá.

Személyes értékek
Az egyre növekvő vérremenő versengéssel napjainkban a személyes értékek eltűnni látszanak. Az embereket annyira lefoglalja az anyagi javak megszerzése, hogy nem veszik észre az oda nem illő értékek és elvek befurakodását elméjükbe, szívükbe.

Szeretet
A jóga nagyon fontos szerepet játszhat a bennünk lévő szeretet finomhangolásában. Az érzelmi jólétünk azon múlik, hogy hogyan értelmezünk bizonyos eseményeket és hogyan reagálunk rájuk. Más szóval, az érzések és érzelmek így vagy úgy megmutatkoznak testünkben és életünkben.


Mentális egészség
Számos jó hatása van a jógának a metális egészségünkre.

Szociális értékek
A jóga és a szociális értékek egyazon érme két oldalát képviselik. A szociális értékek filozófiák sora, melyet az ember élete során hordoz.

Erő
A jóga áldás azok számára, akik fitt testet szeretnének: therőssé és kitartóvá tesz.


Gyógyulás
A jóga rendszeres gyakorlásával egészséges test és ép elme érhető el.

Jóga és szex
A jóga filozófiájában a szex egy természetes funkció, alapvetően szükséges egy szerető, gyengéd kapcsolatban és létfontosságú az emberi faj fennmaradásához.

Jóga és tudás
A jóga az egyén spirituális megvilágosodására és fizikai fittségére irányuló ősi művészet, alapjai ath 'Patanjali Shastra'-ban találhatóak, az egészséges létezés és egészséges élet koncepciójára épülve.th

Súlycsökkentés
A jóga jó mód arra, hogy elérjük és megtartsuk testünk egészségét. Ez az ősi indiai meditációs művészet nagyszerű módja a felhalmozódott súlyfeleslegtől való megszabadulásnak.